Viini

Me Cafe Elbassa nautimme viinistä! Siksi ajatuksenamme on tarjota runsas valikoima hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia viinejä laseittain myytynä. Muutamia "jemmapulloja" avaamme vain pulloittain (katso Sara's stash viinilistalta). Voit myös olla ennakkoon meihin yhteydessä, mikäli haluat, että dekantoimme teille viinin valmiiksi. Haluamme tarjota asiakkaillemme uusia kokemuksia ja elämyksiä, joten kaikki valikoimamme sen hetkiset viinit eivät välttämättä löydy listalta; kysy siis rokeasti suosituksia! Viinipoimintoihin voit tutustua tältä sivulta löytyvästä linkistä.

Katso myös artikkeli ja video tastingin rakentamisesta: Viisi helppoa tapaa tutustua viineihin

"Kaikkia viinejä on maistettava - joitain vain yhden siemauksen, joitain koko pullollinen..."

Järjestämme Cafe Elbassa yksityisiä viinitastingejä räätälöitynä asiakkaan toiveiden mukaan. Meille viininmaistelu on rentoa yhdessäoloa hyvän viinin ja pikkupurtavan kera. Lähdette sitten työporukalla, ystävien tai vaikka suvun kanssa viettämään iltaa, pääsette yhdessä nauttimaan laadukkaan viinin ja ruoan liitosta rennon, mutta osaavan ohjauksen saattelemana. Illasta pystyy nauttimaan niin viinimaailmaan vasta tutustumassa olevat kuin jo hurahtaneet viiniharrastajat - pohjatietoa ei tarvita! Tastingin emäntänä toimii koulutettu viinimestari, Elban ravintoloitsija sommelier Sara Tuomi-Mattila.

Iltama sisältää maisteluannokset viinejä, viineihin sovitettua pikkupurtavaa, tasting-alustat, ohjauksen sekä tarjoilun Cafe Elban viihtyisässä miljöössä. Viinipaketteja on saatavilla neljän, viiden tai kuuden viinin valikoimalla; teemoina muun muassa viinin aistinvarainen arviointi/yleistasting, tietty maa tai viinialue, vanhan ja uuden maailman erot, yksittäiset rypälelajikkeet... Omaa teemaa voi myös ehdottaa rohkeasti!

Tastingin hinta määräytyy osallistujamäärän, ajankohdan ja halutun viinipaketin mukaan (alkaen noin 35,-/hlö). Viininmaistelu on varattavissa yli 18 vuotiaille. Oman tastingaikasi voit varata Elban Facebookin inboxin kautta tai sähköpostitse cafe-elba@outlook.com

Yleiset viini-illat

Järjestämme joka kuukausi eri teemalla yleisen viini-illan, jonne voit lähteä pienemmällä porukalla tai ihan vaikka itseksesi. Iltamiin on ennakkoilmoittautuminen (Facebook / sähköposti kuten edellä), joten oltehan ajoissa liikkeellä! Mukaan mahtuu 16 ensimmäistä per tasting.

Helmikuun viini-iltoihin saamme erityisvieraan - JS Travelsin Jouni Suomisen. Maistelemme Pohjois-Italian viinejä ja pohjustamme samalla tulevaa asiakasmatkaa yhteistyössä Jounin kanssa. Matka ajoittuu lokakuulle 2020. Tastingiin osallistuminen ei sido viinimatkaan. Illat järjestetään ma 10.2. klo 18 (TÄYTEENVARATTU) sekä ti 11.2. klo 18 (TÄYTEENVARATTU) ja ne sisältävät ainakin viisi (5) eri viiniä Pohjois-Italiasta sekä pientä syötävää. Hinta 35,-/hlö.

Maaliskuun viini-illoissa paneudumme siihen, millä kaikin tavoin ilmastonmuutos vaikuttaa viininviljelyyn tulevaisuudessa - ja jo nyt! Mitkä alueet kärsivät, mitkä selviävät voittajina..? Viini-illat järjestetään ma 9.3. klo 18 sekä ti 10.3. klo 18. Tastingissä maistetaan viittä (5) erilaista viiniä. Hinta 35,-/hlö.

Toukokuussa osallistumme jälleen valtakunnallisille Riesling & Co. -viikoille. Myös viini-iltamme teemoittuvat kyseisen rypäleen ympärille ajoittuen ma 18.5. klo 18 sekä ti 19.5. klo. 18 (TÄYTEENVARATTU). Maistossa viisi (5) erilaista riesling-lajikeviiniä, joiden avulla tutustumme rypälelaikkeen monipuolisuuteen. Hinta 35,-/hlö.

Poimintoja viinivalikoimastamme »